Praktiske opplysninger
Noen praktiske opplysninger ang. design, konstruksjon og dekorering.
OppskriftDette er en oppskrift som har gitt gode resultater både når det gjelder å bygge pepperkakehus og å lage pepperkakefigurer. Smaker godt gjør det også! Og det lukter helt fantaskisk av jul i hele huset lenge etterpå! Original oppskrift: 1/2 liter sukker Bland sukker, vann, sirup og krydder i en kjele og
varm opp. Deigen kan kjevles straks, og den passer godt til kakekoner og kakemenn og andre slags figurer. Legg kakene på smurt plate eller bakepapir og stek
dem ved middels sterk varme, 200-225 grader i 10-12 minutter. Vår kommentarer:
Konstruksjon: Kna biter med deig og kjevle med litt mel på begge sider. Når man bygger hus er det lurt å kjevle direkte på bakepapir og la delen som skjæres ut ligge på papiret. Bruk pizzakniv til å skjære ut med. La bitene bli helt kalde før de limes sammen. Bruk smeltet sukker til å lime sammen husene. Det kan være lurt å ikke stikke fingrene i det smeltede sukkeret. Skulle du feile på dette punktet, rop "AU" veldig høyt og lær barna nye gloser du i ettertid håper de ikke vil gjennta i barnehagen. Dekorasjon: Glasur lages med eggehvite og melis. Ikke ta på all melisen med èn gang da denne fort stivner. Da vil ikke pynten henge på. Det er bedre med for tykk enn for tynn glasur. Ikke bli for oppslukt i selve pyntingen. Små barn vil benytte anledningen til å spise sin egen vekt i seigmenn og nonstop mens mamma og pappa ikke følger med. |